ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΟ LIFTING ΜΕΤΩΠΟΥ

Ορισμένες γυναίκες παρουσιάζουν έντονη χαλάρωση και πτώση στο μέτωπό τους. Συχνά αυτό που παρατηρούν πρώτα είναι χαλάρωση στα άνω βλέφαρα που εμφανίζουν μεγάλη περίσσεια δέρματος (τα γνωστά «καπάκια»). Η σχολαστική κλινική εξέταση αναδεικνύει ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται στα βλέφαρα αλλά στην συνολική πτώση του μετώπου που δημιουργεί την ψευδαίσθηση της περίσσειας δέρματος στα άνω βλέφαρα. Το πρόβλημα αυτό διορθώνεται με lifting μετώπου που γίνεται πλέον ενδοσκοπικά.

Πώς γίνεται η επέμβαση; Μέσω 4 τομών στο τριχωτό της κεφαλής μήκους περίπου δύο εκατοστών, με τη βοήθεια ενδοσκοπικών εργαλείων και κάμερας, αποκολλούμε, σηκώνουμε και στηρίζουμε όλο το μέτωπο 1-2 εκατοστά πιο ψηλά, χωρίς να αφαιρούμε δέρμα όπως παλιότερα. Με την επέμβαση αυτή το μέτωπο τεντώνει, απαλύνονται οι ρυτίδες του, σηκώνονται τα φρύδια εκεί που ήταν πρίν από χρόνια, ανοίγει το βλέμμα.

Ποιοί είναι ιδανικοί υποψήφιοι για lifting μετώπου; Γυναίκες που παρουσιάζουν πτώση σε όλο το πλάτος του μετώπου, μετατόπιση προς τα κάτω των φρυδιών τους που τους «μικραίνει» τα μάτια και τους δημιουργεί ένα βαρύ, κουρασμένο βλέμμα είναι ιδανικές υποψήφιες για ανόρθωση μετώπου. Συχνά, από λανθασμένη εκτίμηση, στις γυναίκες αυτές κάνουμε βλεφαροπλαστική για να αφαιρέσουμε την περίσσεια δέρματος από τα άνω βλέφαρα που τις ενοχλεί. Το αποτέλεσμα είναι να μειωθεί μεν η περίσσεια δέρματος αλλά να μην ανανεωθεί η συνολική εικόνα του προσώπου αφού δεν έχουμε αντιμετωπίσει την αιτία που δημιουργεί το πρόβλημα.

Πρέπει να συνδυάσουμε το lifting μετώπου με άλλες επεμβάσεις; Δεν πρέπει αλλά μπορούμε να συνδυάσουμε το lifting μετώπου με άλλες επεμβάσεις ή θεραπείες. Σε γυναίκες που χρειάζονται μία συνολική ανανέωση του προσώπου τους, μπορούμε να συνδυάσουμε το ενδοσκοπικό lifting μετώπου με lifting προσώπου και λαιμού ή και με βλεφαροπλαστική, λιπομεταμόσχευση ή και άλλες θεραπείες για την βελτίωση του δέρματός τους ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

Μπορώ κάνοντας Botox να αντικαταστήσω το lifting μετώπου; Είναι αλήθεια ότι το Botox σε μεγάλο βαθμό έχει αντικαταστήσει το lifting μετώπου, τουλάχιστον σε γυναίκες μικρότερης ηλικίας με μέτριου βαθμού πτώση. Είναι αυτονόητο ότι μεγαλύτερου βαθμού πτώση του μετώπου αντιμετωπίζεται μόνο με ενδοσκοπικό lifting.

Το lifting μετώπου θεωρείται βαριά επέμβαση; Όχι δεν είναι βαριά ούτε δύσκολη για τις ασθενείς επέμβαση. Γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη, απαιτεί την παραμονή μίας νύχτας στο νοσοκομείο, την επόμενη αφαιρείται η παροχέτευση και μπορεί η γυναίκα να επιστρέψει σπίτι της.

Πότε μπορώ να επιστρέψω στην εργασία μου; Τα οιδήματα και οι εκχυμώσεις μετεγχειρητικά είναι πολύ περιορισμένα και οι ουλές κρυμμένες στο τριχωτό της κεφαλής. Εφόσον όλα τα σημάδια της επέμβασης είναι δυσδιάκριτα μπορεί κάποιος λίγες ημέρες μετά να επιστρέψει στην εργασία του.

Ρωτήστε τον γιατρό


Φωτογραφικό Άλμπουμ «πριν-μετά»
Κάντε κλικ πάνω σε κάθε φωτογραφία για μεγέθυνση