ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΤΗΣ

Η αποτρίχωση με laser είναι η μοναδική εγκεκριμένη μέθοδος ριζικής αποτρίχωσης παγκοσμίως. Το laser Αλεξανδρίτη (755nm) είναι, αν όχι το πιο αποτελεσματικό, σίγουρα από τα πιο αποτελεσματικά laser για αποτρίχωση.

Πώς λειτουργεί η μέθοδος αποτρίχωσης με laser; Η ενέργεια του laser, ανάλογα με το μήκος κύματος απορροφάται από συγκεκριμένα κύτταρα «στόχους». Για την αποτρίχωση «στόχο» αποτελεί η μελανίνη, που βρίσκεται σε πολύ μεγάλη συγκέντρωση στο θύλακο (ρίζα) της τρίχας. Η ενέργεια της ακτίνας του laser λοιπόν απορροφάται από τη μελανίνη που βρίσκεται στη ρίζα της τρίχας την οποία και καταστρέφει, αφήνοντας πρακτικά ανέπαφους τους υπόλοιπους ιστούς (δέρμα, λίπος, αγγεία, νεύρα). Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται επιλεκτική φωτοθερμόλυση.

Από ποιά ηλικία μπορεί κάποιος να κάνει αποτρίχωση με laser; Είναι καλύτερο να ξεκινήσει κάποιος αποτρίχωση με laser μετά τη συμπλήρωση του 18ου έτους που δεν υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις στο ορμονικό μας προφίλ. Αν κάποιος το επιθυμεί μπορεί να ξεκινήσει και πιο νωρίς, αλλά θα είναι εις γνώση του ότι μπορεί να χρειαστούν περισσότερες συνεδρίες για να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε ποιές περιοχές μπορώ να κάνω laser; Πρακτικά σε κάθε περιοχή του προσώπου και του σώματος που υπάρχει ανεπιθύμητη τριχοφυΐα μπορεί να γίνει αποτρίχωση με laser Αλεξανδρίτη.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για να εξαφανιστούν οι τρίχες; Οι τρίχες στο ανθρώπινο σώμα έχουν ένα κύκλο ζωής που χρονικά διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Η καταστροφή της ρίζας τους με το laser είναι εφικτή μόνο σε μία συγκεκριμένη φάση του κύκλου ζωής τους, την αναγενή. Σε κάθε συνεδρία λοιπόν καταστρέφεται μόνο ένα ποσοστό (γύρω στο 15-20%) του συνόλου των τριχών μιας περιοχής, όσες βρίσκονται στην αναγενή φάση. Αυτός είναι ο λόγος που χρειάζεται ένας αριθμός θεραπειών για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο αριθμός των θεραπειών αυτών όπως και τα μεσοδιαστήματα μεταξύ τους ποικίλουν ανάλογα με τις περιοχές του σώματος από 6 ως 12.

Τι πρέπει να προσέχει όποιος κάνει αποτρίχωση με laser; Ουσιαστικά μόνο την υπεριώδη ακτινοβολία πρέπει να προσέχει (έκθεση στον ήλιο ή solarium). Ο λόγος είναι ότι αυξάνεται η μελανίνη του δέρματος οπότε μέρος της ενέργειας του laser Αλεξανδρίτη απορροφάται από το δέρμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα από τη μία τον έντονο ερεθισμό του δέρματος και από την άλλη την μερική αποτυχία της αποτρίχωσης αφού η ενέργεια που θα φτάσει στη ρίζα της τρίχας δεν θα είναι επαρκής.

Πονάει η αποτρίχωση με laser; Αυτό που αισθάνεται κάποιος κατά τη διάρκεια της θεραπείας με laser είναι ελαφρά τσιμπήματα που είναι πολύ εύκολα ανεκτά. Αν υπάρχει πιο έντονος πόνος ή κάψιμο σημαίνει ότι δεν γίνεται σωστά η θεραπεία.

Ρωτήστε τον γιατρό

FRACTIONAL LASER

Το Fractional Laser πρόκειται για μία ολόκληρη ομάδα laser διαφορετικών τύπων (με διάφορα μήκη κύματος) που έκαναν την εμφάνισή τους την τελευταία δεκαετία και κύριο σκοπό είχαν να μειώσουν τον χρόνο αποθεραπείας από τα επεμβατικά laser προηγούμενης γενιάς. Πρόκειται λοιπόν για μία νέα τεχνολογία στα laser και όχι για ένα συγκεκριμένο μηχάνημα όπως λανθασμένα πιστεύουν αρκετοί.

Τι ακριβώς είναι η τεχνολογία fractional; Όπως φανερώνει και η ονομασία της, πρόκειται ουσιαστικά για κατακερματισμό της ακτίνας του laser σε πολλές, πολύ μικρότερης διαμέτρου, ακτίνες που έχουν κενό μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα στο δέρμα είναι πολύ μικρότερη βλάβη από κάθε μικροσκοπική ακτίνα laser ξεχωριστά, αλλά και συνολικά, αφού κάθε φορά ένα ποσοστό 10-20% της επιφάνειας του δέρματος αλληλεπιδρά με το laser ενώ το υπόλοιπο μένει ανέπαφο. Με τον τρόπο αυτό θεραπείας η επούλωση είναι σημαντικά γρηγορότερη αφού οι ασθενείς που κάνουν fractional laser έχουν μία ήπια ερυθρότητα και οίδημα για 2-3 ημέρες μόνο και μπορούν από την επόμενη να επανέλθουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες χωρίς περιορισμούς.

Τι επιτυγχάνουμε με τα fractional laser; Με την ολοκλήρωση των συνεδριών ουσιαστικά αναπλάθεται όλο το δέρμα του προσώπου, φεύγουν τα γερασμένα ή νεκρά κύτταρα και αντικαθίστανται με νέα, αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστικών ινών. Λεπτές ρυτίδες, κηλίδες και δυσχρωμίες εξαφανίζονται, οι διευρυμένοι πόροι του δέρματος μικραίνουν, σημάδια και ουλές βελτιώνονται σημαντικά. Συνολικά το δέρμα γίνεται πιο στιλπνό και φωτεινό και το πρόσωπο πολύ νεώτερο και ανανεωμένο. Επίσης βελτιώνει υπερτροφικές, ατροφικές, μετεγχειρητικές ουλές όπως και χηλοειδή και ραγάδες.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα; Επειδή, όπως προαναφέρθηκε, κάθε φορά ένα ποσοστό περίπου 10-20% της συνολικής επιφάνειας του δέρματος μίας περιοχής αλληλεπιδρά με το laser, απαιτούνται 5-7 συνεδρίες για να καλυφθεί όλη η έκταση που μας ενδιαφέρει. Μετά από κάθε θεραπεία, που πρέπει να απέχουν 3-4 εβδομάδες μεταξύ τους, το αποτέλεσμα της προστίθεται σε αυτό των προηγούμενων.

Μπορώ να κάνω fractional laser όλο το χρόνο; Αποφεύγουμε να κάνουμε fractional laser στην διάρκεια του καλοκαιριού. Ο λόγος είναι η αυξημένη ηλιοφάνεια στη χώρα μας που μπορεί να δημιουργήσει στο δέρμα αντιδραστική υπερμελάχρωση.

Το fractional laser συνδυάζεται με άλλες θεραπείες; Μπορούμε να συνδυάσουμε τα fractional laser με πληθώρα άλλων θεραπειών για να επιτύχουμε για πιο ολοκληρωμένο αισθητικό αποτέλεσμα, πάντοτε με γνώμονα τις ανάγκες και επιθυμίες κάθε ανθρώπου. Εξαιρετικό αποτέλεσμα έχει ο συνδυασμός με PRP αλλά και με μεσοθεραπεία, botox, υαλουρονικό οξύ. Σε κάθε περίπτωση πρέπει η σειρά των θεραπειών να είναι συγκεκριμένη ανά περίπτωση και τα μεσοδιαστήματα μεταξύ τους επίσης.

Ρωτήστε τον γιατρό


Φωτογραφικό Άλμπουμ «πριν-μετά»
Κάντε κλικ πάνω σε κάθε φωτογραφία για μεγέθυνση

ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ

Η μέθοδος της κρυολιπόλυσης στοχεύει στην μείωση των λιποκυττάρων σε κάποιες περιοχές του σώματος, χωρίς χειρουργική επέμβαση, μέσω της απόπτωσής τους λόγω της έντονης ψύξης. Είναι ιδανική για περιπτώσεις τοπικού πάχους σε γλουτούς και κοιλιά, μπορεί επίσης να εφαρμοστεί και στους έσω μηρούς. Η κρυολιπόλυση αφαιρεί αποτελεσματικά το λίπος και τα κατεστραμμένα λιποκύτταρα απομακρύνονται μέσω της φυσιολογικής μεταβολικής οδού του οργανισμού μας. Έχει δυο κεφαλές που δημιουργούν υπό πίεση και βαθιά ψύξη (έως -6 βαθμούς Κελσίου) οι οποίες εφαρμόζονται και αναρροφούν την περιοχή με το τοπικό πάχος, καταστρέφοντας επιλεκτικά το λίπος, ενώ αφήνουν τους υπόλοιπους ιστούς ανέπαφους. Συνήθως δεν χρειάζονται περισσότερες από 3-4 συνεδρίες ανά περιοχή.
Ο χρόνος εφαρμογής της κρυολιπόλυσης είναι 60 λεπτά. Συχνότητα εφαρμογής ανά περιοχή 30-45 ήμερες (ενδιάμεσα μπορεί να γίνει εφαρμογή σε άλλη περιοχή). Υπάρχει πιθανότητα ευαισθησίας έως και 10 ήμερες μετά την εφαρμογή, όπως επίσης και τυχόν εμφάνιση εκχυμώσεων που υποχωρούν μέσα σε 48-72 ώρες. Η κρυολιπόλυση δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος, ούτε αντιμετώπισης γενικευμένου πάχους.

Ρωτήστε τον γιατρό

LPG

Το LPG ή υποδερμική θεραπεία εξακολουθεί να αποτελεί την καλύτερη μέθοδο καταπολέμησης της κυτταρίτιδας. Μέσω της δράσης της, στοχεύει στο αδυνάτισμα και την αναδιαμόρφωση του περιγράμματος του σώματος μέσω της ενεργοποίησης του κυτταρικού μεταβολισμού και της λεμφικής κυκλοφορίας. Με τη δράση της καταπολεμούνται οι κατακρατήσεις στον λιπώδη ιστό (αποβολή τοξίνων) μέσω της βελτίωσης του κυκλοφορικού συστήματος. Είναι ιδανική για περιπτώσεις τοπικού πάχους, λιποδυστροφίας και όλων των μορφών της κυτταρίτιδας. Το lpg αποτελεί ιδανική μέθοδο για προετοιμασία αλλά και αποθεραπεία μετά από επέμβαση λιποαναρρόφησης. Ο χρόνος θεραπείας είναι 30-45 λεπτά ανάλογα με τις περιοχές του σώματος που γίνεται η εφαρμογή. Συνήθως χρειάζονται 2-3 συνεδρίες κάθε εβδομάδα και συνολικά τουλάχιστον 20 θεραπείες. Κατά την διάρκεια των θεραπειών lpg απαιτείται μεγάλη πρόσληψη νερού καθημερινά και κάποιοι διαιτητικοί περιορισμοί. Δεν είναι επώδυνη μέθοδος, δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας, δεν απαιτείται αποχή από τις καθημερινές δραστηριότητες.

Η τεχνολογία lpg endermologie μπορεί να εφαρμοστεί και στο πρόσωπο, τον λαιμό και το ντεκολτέ σε ηλικίες άνω των 25 ετών. Στοχεύει στην λεπτή ρυτίδωση, στην καταπολέμηση της χαλαρωμένης θαμπής και άτονης επιδερμίδας. Κατέχει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ως 100% φυσική αντιγηραντική τεχνική. Υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο εφαρμογής το οποίο μειώνει τον όγκο των λιποκυττάρων στο λαιμό (διπλοσάγονο), ειδικό πρωτόκολλο για την περιοχή των ματιών (οιδήματα, μαύροι κύκλοι χαλάρωση) και περιστοματικά στα χείλη για κάλυψη των ρυτίδων. Διοχετεύοντας μικροπαλμούς στην επιφάνεια του δέρματος διεγείρονται οι ινοβλάστες και προάγεται η ενεργοποίηση της παραγωγής κολλαγόνου. Η επιδερμίδα αναπλάθεται. Επιτυγχάνεται βελτίωση της χαλάρωσης έως 23%, μείωση των ρυτίδων έως 21%, αύξηση ινών ελαστίνης εως 46% (σφριγηλότητα). Μπορεί να εφαρμοστεί όλους τους μήνες του χρόνου. Η κάθε συνέδρια διαρκεί έως 45 λεπτά και ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να εφαρμοστεί 1-3 φορές ανά εβδομάδα. Το σύνολο των θεραπειών διαφέρει κατά περίπτωση.

Ρωτήστε τον γιατρό

ACCENT

Το Accent είναι ένα μηχάνημα που χρησιμοποιεί την τεχνολογία των υπερήχων για να επιτύχει σύσφιξη του δέρματος τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα. Ενισχύει και βελτιώνει το περίγραμμα, τον τόνο και την υφή του δέρματος μέσω της ενεργοποίησης της παραγωγής του κολλαγόνου.

Είναι μία μη επεμβατική μέθοδος που επιτυγχάνει ένα άμεσα ορατό αποτέλεσμα, το οποίο συνεχίζει να βελτιώνεται ακόμη και έξι μήνες μετά το τέλος των συνεδριών. Το αποτέλεσμα διαρκεί για χρόνια ανάλογα πάντα με την κατάσταση του δέρματος και την φυσική διαδικασία γήρανσης. Αποδίδει σε όλους τους τύπους δέρματος σε αντίθεση με τα laser. H θεραπεία accent εφαρμόζεται σε όλη την επιφάνεια του προσώπου, το λαιμό, τα μπράτσα, την κοιλιά, καθώς επίσης σε μηρούς και γλουτούς. Συσφίγγει και λειαίνει το χαλαρό δέρμα.

Ιδανικό για άτομα με ήπια χαλάρωση δέρματος. Διάρκεια συνεδρίας έως 45 λεπτά. Συνήθως χρειάζονται 6-9 συνεδρίες. Δεν δημιουργείται ερεθισμός μετά την θεραπεία, δεν απαιτείται χρόνος παραμονής στο σπίτι ή αποχή από τις καθημερινές δραστηριότητες.

Ρωτήστε τον γιατρό