SILHOUETTE SOFT

Τα νήματα προσώπου Silhouette Soft αποτελούν την καλύτερη, μετά το lifting, λύση για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος του προσώπου. Είναι μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδος που όμως μπορεί, ειδικά σε επιλεγμένα περιστατικά, να δώσει πολύ καλά αποτελέσματα, με μηδαμινή ταλαιπωρία και ρίσκο για τον ασθενή.

Πρόκειται για απορροφήσιμα ράμματα από πολυγαλακτικό οξύ που περιέχουν μικρούς κώνους από το ίδιο υλικό. Διορθώνουν την χαλάρωση στο πρόσωπο και το λαιμό και γίνονται σε λίγα λεπτά με τοπική αναισθησία στο ιατρείο.

Με ποιό τρόπο δρουν; Ο τρόπος δράσης τους είναι διπλός. Αρχικά προκαλούν άμεσα «τράβηγμα» του χαλαρωμένου δέρματος, μέσω της ανάρτησης των υποδόριων ιστών με τη βοήθεια των κώνων που διαθέτουν προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Σε δεύτερο χρόνο, εξαιτίας της δράσης του πολυγαλακτικού οξέως, τα νήματα silhouette soft ενεργοποιούν τους ινοβλάστες και αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου.

Ποιοί είναι οι ιδανικοί υποψήφιοι; Ιδανικοί υποψήφιοι είναι όσοι έχουν μέτριου βαθμού χαλάρωση στο μέσο πρόσωπο, στο όριο της κάτω γνάθου που τους αλλοιώνει το περίγραμμα ή στην περιοχή του λαιμού. Επίσης όσοι έχουν μεγαλύτερου βαθμού χαλάρωση στο πρόσωπο αλλά δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Υπάρχει ιδανική εποχή για να γίνει η θεραπεία; Όχι, μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα; Το αποτέλεσμα διαρκεί τουλάχιστον δύο χρόνια, μετά την πάροδο των οποίων επανέρχεται το πρόσωπο στην κατάσταση που ήταν πριν από δύο χρόνια.
Μετά από πόσο καιρό μπορώ να επαναλάβω τη θεραπεία; Αν κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να προσθέσει και άλλα νήματα silhouette soft ακόμα και πριν την παρέλευση των δύο ετών, στις ίδιες ή σε άλλες περιοχές του προσώπου για να επιτύχει το αποτέλεσμα που θέλει.

Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους; Η θεραπεία δεν εφαρμόζεται σε εγκύους ή θηλάζουσες μητέρες, σε όσους πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα ή από οξείες ή χρόνιες φλεγμονές του δέρματος και σε όσους έχουν αλλεργία στο υλικό. Επίσης δεν εφαρμόζεται σε άτομα κάτω των 18 ετών.

Μπορεί να συνδυαστεί με άλλες θεραπείες; Τα silhouette soft μπορούν να συνδυαστούν με πληθώρα άλλων αισθητικών θεραπειών, όπως laser, peeling, PRP, μεσοθεραπεία, botox, υαλουρονικό κ.α. Ανάλογα με τη θεραπεία όμως, πρέπει να τηρηθούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα ως προς τη σειρά και τα μεσοδιαστήματα μεταξύ των θεραπειών.

Υπάρχουν επιπλοκές; Οι επιπλοκές που μπορεί να εμφανιστούν είναι μελανιές, οίδημα και πτύχωση του δέρματος που όμως μπορεί να έχουν διάρκεια μόνο λίγες ημέρες. Το μόνο που μπορεί να χρειαστεί παρέμβαση του γιατρού είναι η θραύση του νήματος, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, που εύκολα μπορεί να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί.

Ρωτήστε τον γιατρό


Φωτογραφικό Άλμπουμ «πριν-μετά»
Κάντε κλικ πάνω σε κάθε φωτογραφία για μεγέθυνση

PDO

Τα νήματα PDO είναι βιο-απορροφήσιμα ράμματα από polydioxanone. Υπάρχουν σε διάφορους τύπους και ο τρόπος δράσης τους είναι η ενεργοποίηση των ινοβλαστών και η παράγωγή κολλαγόνων και ελαστικών ινών στο δέρμα.

Πώς γίνεται η θεραπεία; Η τοποθέτηση των νημάτων PDO γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα στο ιατρείο μόνο με την χρήση αναισθητικής κρέμας. Με τη βοήθεια μικροκοπικών βελόνων τα ράμματα μπαίνουν στο υποδόριο όπου δημιουργούν ένα πλέγμα στις περιοχές της μέγιστης χαλάρωσης του δέρματος. Αν χρησιμοποιηθούν νήματα ανάρτησης (pull cogs), ο γιατρός αφού εξετάσει τις ανάγκες του κάθε προσώπου, τα τοποθετεί με τρόπο που να αντιστέκονται στη χρόνια επίδραση της βαρύτητας στους ιστούς τους οποίους επαναφέρει εκεί που ήταν πριν από χρόνια. Η αλληλεπίδραση των νημάτων με τα κύτταρα του δέρματος αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης από αυτά διαδικασία που γίνεται σταδιακά για 2-3 μήνες.
Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα και πόσο διαρκεί; Με την χρήση απλών PDO νημάτων το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται μετά από 2-3 μήνες και διαρκεί 12-18 μήνες. Αν χρησιμοποιηθούν νήματα ανάρτησης (pull cogs) το αποτέλεσμα είναι άμεσο αλλά ολοκληρώνεται επίσης μετά από 2-3 μήνες.

Σε ποιές περιοχές εφαρμόζονται; Τα νήματα PDO μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα. Στο πρόσωπο διορθώνουν το οβάλ, τη χαλάρωση στις παρειές, ρυτίδες γύρω από το στόμα και τα μάτια όπως και τη χαλάρωση στο λαιμό. Στο σώμα απαιτείται η χρήση πολύ περισσότερων νημάτων επειδή η έκταση των περιοχών είναι μεγαλύτερη και η επίδραση της βαρύτητας σε αυτές επίσης. Περιοχές όπως οι γλουτοί, οι έσω μηροί, η κοιλιά, οι βραχίονες, όταν παρουσιάζουν ήπια χαλάρωση, έχουν σημαντική βελτίωση με τη χρήση των νημάτων PDO.

Μπορούν τα PDO να συνδυαστούν με άλλες θεραπείες; Τα νήματα PDO μπορούν να συνδυαστούν με πληθώρα άλλων αισθητικών θεραπειών, όπως laser, peeling, PRP, μεσοθεραπεία, botox, υαλουρονικό κ.α. Ανάλογα με τη θεραπεία όμως, πρέπει να τηρηθούν συγκεκριμένα πρωτόκολλα ως προς τη σειρά και τα μεσοδιαστήματα μεταξύ των θεραπειών.

Υπάρχει χρόνος αποθεραπείας και πιθανές επιπλοκές; Δεν υπάρχει χρόνος αποθεραπείας και μετά τη θεραπεία μπορεί κάποιος να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες άμεσα. Η μόνη πιθανή επιπλοκή είναι η εμφάνιση ήπιων εκχυμώσεων (μελανιές) που όμως εξαφανίζονται σε λίγες ημέρες.

Ρωτήστε τον γιατρό